Treballs TIC Batxiller 3r trimestre.

Ciències, Humanitats i Ciències Socials


Curs 2004-05



Aquesta secció pretén recollir una sèrie de pràctiques proposades per tal d’aconseguir que els alumnes en portin a terme al menys 3 que computaran a efectes d'una sola nota Treball que farà mitja aritmètica amb les altres Unitats didàctiques del curs.

  1. Fer una prova de traducció d'un document tècnic en anglès al català o al castellà emprant les possibilitats d'una traducció en linia que hi trobem a la pàgina www.comprendium.es
    El document a traduir es troba a la carpeta c:\Batxiller\3Trimestre o be el podeu descarregar de la pàgina del Departament clicant aquest enllaç GNU Linux.
    Heu de deixar la còpia traduida dins un nou document HTML a la mateixa carpeta de treball amb el nom GNU Linux catala.html o GNU Linux castella.html, segons l'idioma que seleccioneu a l'hora de fer la traducció.

  2. Fer l'edició d'un document de Word que contengui almenys 7-8 pàgines sobre el tema:

    "Operación Poseidón,
    El proyecto más ambicioso de recuperación de restos marinos en el sur de la Península Ibèrica."

    Cal trobar la informació i resumirla emprant les tècniques de recerca vistes a la unitat Didàctica Recera a Internet que hem vist dins aquest trimestre.
    El document contindrà també almenys 4 imatges guardades prèviament a la carpeta de treball, insertades i justificades convenientment dins el text del document.

  3. Emprar el document Glossari Internet.rtf per contruir una base de dades Acces que recollirà la informació en registres i camps.



    Haureu de crear els camps: Terme, Descripció (text), Data i Foto (objecte OLE) i fer el disseny d'un formulari que ens permetrà visualitzar les dades.

    Les imatges s'hauran d'aconseguir a la xarxa Internet quan el terme ho faci possible. ( prèviament convé guardarles a la carpeta C:/Batxiller/3Trimestre per després ficar-les dins la base Access )



  1. Publicació en format HTML d’un Treball de qualsevol matèria de Batxiller a la pàgina del Departament http://www2.infotelecom.es/~ecampins.

El treball podria estar en format Word ó qualsevol altre dels processadors de text del mercat.

S'haurà de convertir a format HTML emprant un dels editors web disponibles a l'Aula Informàtica del centre.
La longitud mínima del treball seria de 6-pàgines.

    Una proposta concreta és la edició en format HTML d’un tema d’actualitat com per exemple:

1.- Los Psicofàrmacos. Historia, uso militar y civil.

2.- La contaminación electromagnètica. www.geo-es.org

3.- Operación Poseidón.

El proyecto más ambicioso de recuperación de restos marinos en el sur de la Península Ibèrica.

4.- Menorca, un projecte territorial sostenible.

5.- Nanotecnologia, un viatge al fons de la matèria.

6.- Arafat, la mort d'un líder palestí.

7.- W3C, l'organisme que garanteix una Internet operativa.

8.- Irak. Guerra a la recerca de petroli barat i de qualitat.

Ja fa temps que els pous de petroli d'EEUU rendeixen pràcticament com als anys 40. Fa falta trobar una zona del mon on instal·lar tecnologia i les multinacionals corresponents per extreure “l'or negre” del que depenen la majoria de paisos occidentals.

    Podeu consultar :

Naturalment, també val qualsevol altre tema que proposi l'alumne o grup d'alumnes mentre s'ajustin a un qualsevol dels criteris de baix:

  • D'Actualitat.

  • D'incidència sobre un elevat nombre de persones.

  • D'Interès ecològic.

  • D'efectes evidents a l'economia de països pobres.



  1. La publicació a la xarxa Internet d'un índex de recursos de Matemàtiques ( programes, materials i publicacions ...) en castellà o català disponibles a la xarxa Internet.

  1. Contestar de manera anònima el Qüestionari d’Autoevaluació de la matèria del Curs 2004-2005 que es troba a la carpeta C:\red\Materials\Batxiller\3Trimestre.

    El document es diu Autoavaluació TIC Batxiller.doc



  1. La redacció d’un informe-resum a partir de la informació disponible a la pàgina de Internet www.uib.es que expliqui als alumnes de 2n Batxiller els diferents itineraris possibles a la UIB ( Univ. de les Illes Balears )

    Aquesta informació restaria disponible a Internet a la pàgina del Departament.

http://www2.infotelecom.es/~ecampins - Novembre 2004