Llibres, publicacions i material en CD a Internet.


Naturalment, la oferta és extensa i molt diversa. Les propostes

que trobaràs a continuació no són més que un petit recull dins

un gran oceà.


Propostes.

Veuràs que molts documents es poden consultar per Internet, fes una prova per exemple amb el que trobaràs a la URL http://dursi.gencat.es/generados/catala/universitats/recurs/doc/noumod.pdf.


Segur que a partir d'aquestes pàgines pots anomenar baix almenys 12 pobles de Catalunya i la seva situació geogràfica al mapa que hauràs aconseguit a les mateixes pàgines.

Quantes comarques té Catalunya ?

Per respondre la pregunta només cal fer una ullada a la informació disponible de l'Institut d'Estadística de Catalunya http://www.idescat.es/scripts/sqldequavi.dll?TC=FF1


Llegeix la secció d'esports del diari Avui. Veuràs alguns articles en format .PDF, prèviament hauràs de “descarregar” l'arxiu. Aquest format permet que l'usuari consulti el document conservant les fonts, espais, títols i colors que l'autor ha escollit.


  • Premsa digital de l'estat http://www.ocionet.com/logociber.htm, segurament podràs trobar la majoria de publicacions i diaris a tot l'estat espanyol. Indica baix els de la teva comunitat autònoma.

  • Editorials a Internet. La majoria de les grans ja fa temps que estan a Internet. La millor manera de localitzar

    un llibre és sens dubte anar a la pàgina del seu editor.

Prova de localitzar el teu llibre de lectura, el llibre de Ciències Socials o de qualsevol altra matèria que estiguis emprant aquest curs. Només per fer-te'n una idea, hem teclejat “Editoriales” dins un dels cercadors disponibles i en ha tornat més de 400 enllaços a editorials espanyoles, http://adforce.imgis.com/


  • Algunes estan agrupades. Un dels grans grups és Planeta http://www.planeta.es

  • Fes la prova de localitzar el llibre “Dubtes i barbarismes” de Castellnou Edicions

  • Si tens problemes per localitzar les editorials prova de teclejar “Editorial Castellnou” dins el cercador http://www.alltheweb.com El mateix procediment per localitzar qualsevol altre, per exemple “Editorial Anaya”. Aquesta té una pàgina principal animada que t'agradarà.

  • Una de les adreces per poder comprar llibres per Internet és per exemple http://www.llibres.com/ Entra i veuràs el procés de compra d'un llibre qualsevol.

  • De les Enciclopèdies, una de les més conegudes és l'Enciclopèdia Encarta de Microsoft, distribuïda en molts idiomes. Fes la prova de localitzar Enciclopèdies a Internet.

Un índex que et pot servir el trobaràs a http://www.paradox.es/penciclop.htm


  • http://www.bne.es/cat.htm. La Biblioteca Nacional, consulta si vols el seu catàleg. Disposa també d'un cercador de biblioteques a tot l'estat espanyol.

  • Una altra manera de cercar llibres és evidentment anar a una biblioteca. Però ara ja estan a Internet ! Gabriel per exemple et dóna accés a totes les biblioteques nacionals europees. Fes una visita a la nostra Biblioteca Nacional, val la pena.

  • Una de les grans bases de dades disponibles està a la ALA (American Library Association) on pots fer consultes de tot tipus, catàlegs, llibreries de l'estat, consulta per títol, autor,... etc. http://www.ala.org/library/larcfact.html Per exemple la llibreria del Congrés dels Estats Units conté més de 24 milions de volums publicats!

  • Consulta el servei de reproduccions de la Biblioteca Nacional http://www.bne.es/esp/norm.htm. Veuràs la quantitat de material disponible. Veuràs també que l'accés és restringit i el protocol que han de seguir les persones interessades en la consulta i reproducció dels diferents materials disponibles.