* La nutrició fa referència als nutrients que componen els aliments i comprèn un conjunt de fenòmens involuntaris que succeeixen després de la ingestió dels aliments, és a dir, l'absorció o pas a la sang des del tub digestiu dels seus components o nutrients, el seu metabolisme o transformacions químiques en les cèl·lules i excreció o eliminació de l'organisme.
* L'alimentació comprèn un conjunt d'actes voluntaris i conscients que van dirigits a l'elecció, preparació i ingestió dels aliments, fenòmens molt relacionats amb el medi sociocultural i econòmic (medi ambient) i determinen almenys en gran part, els hàbits dietètics i estils de vida.
Una nutrició adequada és la que cobreix:* Els requeriments d'energia a través de la ingestió en les proporcions adequades de nutrients energètics com els hidrats de carboni i greixos. Aquests requeriments energètics estan relacionats amb la activitat física i la despesa energètic de cada persona.
* Els requeriments plàstics o estructurals proporcionats per les proteïnes.
* Les necessitats de micronutrients no energètics com les vitamines i minerals.
* La correcta hidratació basada en el consum d'aigua.
* La ingesta suficient de fibra dietètica.
Les pautes dietètiques correctes es representen en la piràmide dels aliments: