Materials i recursos educatius.
Sens dubte una de les fonts que conté gran quantitat és la Xarxa telemàtica de Catalunya, http://www.xtec.es. Hauràs sentit parlar per exemple de les activitats amb el programa Clic. Al servidor del centre en tens una mostra dins la carpeta Accessos Clic que es pot veure des de qualsevol ordinador del centre. Un índex bastant complert de recursos educatius també el pots trobar a la pàgina de Informàtica del centre. Fes una visita passant per la pàgina principal http://menorca.infotelecom.es/jmq
Naturalment també hi ha un índex de recursos educatius a la Web de la Conselleria de Cultura i Educació de les Illes http://weib.caib.es
Propostes.
Fes alguna de les activitats de Geometria del programa Clic. Les trobaràs a la carpeta abans esmentada dins la secció de Matemàtiques.
Fes una visita a la URL http://www.grec.net/home/cel/main.HTM. Si vols pots intentar registrar-te com usuari i tindràs accés als serveis que t'expliquen en aquesta pàgina.
Els
usuaris de la XTEC, des del mes de febrer, disposen d'accés
gratuït a la Hiperenciclopèdia
del Grup Enciclopèdia Catalana. Aquest servei, de
moment en fase provisional, s'ofereix gràcies al suport que
la Fundació La Caixa ha donat a aquesta
institució.
La consulta a la Hiperenciclopèdia
proporciona una aproximació alfabètica del terme
cercat facilitant la seva localització. Una vegada trobat el
terme, la cerca s'enriqueix amb enllaços a Internet,
relacions afins amb d'altres entrades de l'Enciclopèdia i amb
la situació del terme dins un arbre de coneixement
Empra el cercador de la pàgina anterior http://www.grec.net/cgibin/cercador.pgm, per localitzar pàgines que contenen el terme Monuments prehistòrics de Menorca. A veure si localitza alguna pàgina que parla de Menorca.
Anomena almenys 4 jaciments de troballes de la prehistòria a Menorca.
Davalla alguna de les activitats del Programa Clic que hi trobaràs a la xarxa telemàtica de Catalunya, http://www.xtec.es/recursos/clic/ Per exemple una d'interessant és diu Refent el passat, la trobaràs a la URL http://www.xtec.es/recursos/clic/cat/act/soci/act72.htm. Llegeix la introducció amb calma, està forca bé, després pots passar a descarregar l'activitat.
Per poder fer després l'activitat hauràs de tenir instal·lat el programa Clic. Trobaràs la versió 3.0 del programa a la xarxa local del centre a Pc200:\Red\Aula\Programoteca Centre\Clic.
Trobaràs també altres llocs a Internet on descarregar el programa a la URL : http://www.xtec.es/recursos/clic/cat/info/download.htm
Ja fa temps que tens la possibilitat d'adquirir nous coneixements per Internet. Per exemple pots fer un curs d'iniciació de llengua catalana a la URL http://weib.caib.es/Recursos/pelc/pelc.htm. Prèviament hauràs d'omplir el formulari que et proposen i registrar-te, després podràs entrar les vegades que vulguis i seguir el curs. Tindràs al teu abast tota mena de materials i fins i tot una avaluació a distància.
Un dels índexs més complerts de recursos educatius el trobaràs a la URL http://www.upc.es/catala/servint/websout.htm. Prova de fer una visita a un dels enllaços, per exemple :
Llegeix per exemple l'article que hi trobaràs a http://dursi.gencat.es/generados/catala/universitats/noticia/1042_12_1460.html.
Ja ho tens clar que pots estudiar Català per Internet ?
T'agrada el fons de la pàgina ?. Fes clic amb el botó dret i al quadre de diàleg que surt, fes clic a Guardar fondo como.., pots guardar l'arxiu .jpg o .gif al teu directori de treball per posar-lo a una de les teves pàgines.
Fes una ullada al índex més complert sobre el món educatiu a Catalunya que hi trobaràs a http://dursi.gencat.es/jsps/links.jsp?interes=true
Veuràs que algunes entitats i organismes no tenen logotip. Perquè no els hi fas alguna
proposta entrant a la seva pàgina i enviant-lis per e-mail una mostra de la teva creativitat
Per cert, t'hauràs fixat en en nostre, no ?