El programa AceHTML
Disseny de pàgines web.



El funcionament del programa és bastant intuïtiu i permet incloure la majoria d'elements que conté un document web
Vegem algunes funcions del programa disponibles directament a la barra de botons dels diferents desplegables del menú principal


Prova tu mateix els diferents botons que es despleguen al menú Common. Aquesta barra de botons és molt semblant a la de la majoria d'editors de text.

Obre el document web Termes.html i fes diferents proves amb el text disponible:

Prova amb aquests botons diferents estils disponibles per als títols CSS, Javascript, i HTML


Empra algunes combinacions, negreta-cursiva, negreta-subratllat, ... per destacar els termes claus HTML, CSS, SGML, WYSIWYG, .. del document web.

Finalment, empra un d'aquests botons per fer el document més "estret" o més "ample". Pots establir també un nombre de columnes determinat. Guarda finalment els canvis amb el mateix nom Termes.html


Aquests botons que es despleguen quan cliquem al submenú Images ens permetran fer la majoria d'accions, fins i tot fer mapes sensibles ( quan cliquem a una zona de la imatge, es crida un objecte, un document web... una acció en general )

Crida a un editor, cercador d'imatges per la xarxa Internet. Cal dir que no funciona amb la versió "Freeware" que es troba instal·lada a l'aula. De tota manera, disposem d'altres editors com Paint, PaintShop, ...i també altres maneres de cercar i guardar imatges disponibles a Internet.


Prova tu mateix aquest botó per visualitzar totes les imatges, icones, ... del curs de la carpeta Curs HTML/imatges.


Selecciona amb aquest botó una imatge apropiada per inserir dins el document web Curs HTML\Recursos\menu.html Compta que primer hauràs d'haver guardat aquesta imatge dins alguna carpeta del curs. Pots emprar per exemple el logotip del centre que ja tens disponible a la carpeta Curs HTML\Imatges.

Tria també una de les opcions disponibles al quadre de diàleg de baix perquè el logotip quedi a l'esquerra o a la dreta del paràgraf de text del document.



Empra també el botó de correcció ortogràfica ( selecciona prèviament l'idioma Català ) per assegurar-te que no conté faltes evidents. Guarda finalment el document amb el mateix nom menu.html



El idiomes a la Xarxa.

Anem a fer ara una pràctica una mica diferent. Donat que un munt de vegades ens trobem amb pàgines amb Anglès, provarem de fer una traducció del document Curs HTML\Recursos\Plantilla.html anant a la pàgina www.comprendium.es amb la opció Demo de traducció que ens ofereix aquesta web.

Una volta traduït el text, mira de mantenir el format dels títols, estil de lletra, ...Posa ara una "marca" al començament de cada títol del document amb el botó corresponent de la barra de botons vertical del programa:


Mapes sensibles..

Una volta traduït el document i posades les "marques" o "bookmarks" almenys als 4 primers apartats del text, anem a inserir un "mapa sensible" emprant la imatge Curs HTML\Imatges\mapa1.bmp, emprarem per això el botó corresponent:


S'ens obre un quadre de diàleg que ens permet seleccionar la imatge, definir les zones "calents" que enllaçarem amb els diferents llocs del document que ja hem marcat abans.

Finalment, guarda tots els canvis amb el nom Llicencies Sherif.html dins la mateixa carpeta Curs HTML\Recursos\Llicencies Sherif.html