Disseny de pàgines web.
Javascript.
Els scripts tenen l'avantatge que no necessiten cap fitxer per executar-se, ja que el codi està escrit a la pròpia pàgina web i és el propi navegador l'encarregat d'interpretar-lo. El llenguatge Javascript és un dels més utilitzats per escriure scripts per a pàgines web. Existeix una manera simple d'incloure scripts a les nostres pàgines, sense necessitat de saber programar- los. Si vegeu alguna pàgina que mostra un comportament o un efecte especial que vos agrada, simplement heu de veure el seu codi font (a Netscape opció View - Document Source, o obrir-la amb el Bloc de notes), seleccionar-lo amb el ratolí el text contingut entre els codis
ambdós inclosos, copiar-lo al portapapers amb CTRL+C i posteriorment enganxar aquest codi a la nostra pàgina.
Observau que el programa en JavaScript va sempre situat en la capçalera (entre els codis HEAD i /HEAD). Més endavant trobareu uns quants exemples com el de baix.
L'editor AceHTML 5 te tota una secció dedicada als Scripts, proveu-ne vosaltres mateixos uns quans.
Aquí teniu una petita mostra del que hi trobem al grup "Mathematics"
Breu recull de recursos a Internet.
Alguns exemples.
Resources Javascript.
Demos Javascript.
Articles JavaScript.
Si empreu un cercador com el Google, Alltheweb, ...o altres i fiqueu dins la finestra de recerca "Exemples Javascript", trobareu un munt d'adreces disponibles.
D'altra banda, i donat que el programa AceHTML proporciona moltes possibilitats en aquest sentit, donem a continuació un petit menú traduït en part al català :
A manera d'exemple d'una d'aquestes eines farem una petita pràctica amb els menús desplegables ( la 4ª opció del menú de dalt ) que aprofitarem per a posar a la pàgina principal del web del treball 3Trimestre del grup que hagi triat el tema
5.- Arafat, la mort d'un líder palestí.
La pàgina principal del treball tindrà un aspecte semblant al que trobeu dins el document de Word ...\Curs HTML\Projectes\Arafat\Biografia Arafat.doc, juntament amb alguna imatge del personatge que haureu de seleccionar vosaltres entre totes les disonibles a la xarxa Internet. Naturalment, l'index amb els diferents apartats el creareu amb l'eina abans comentada.
- Obriu l'editor HTML, nou arxiu. Fiqueu el text que teniu dins el document de Word.
- Doneu un format de vinyetes als diferents apartats del web seleccionant el text i pitjant al botó corresponent a la secció "Tables, Frames and Lists " . Inseriu una imatge darrera el títol del document web.
- Aneu ara a Scripts i seleccioneu un menú desplegable que us vagi be per a la portada del tema que tractem.
- Rectifiqueu el codi font insertat de manera que contengui els diferents apartats del document de Word que ja teniu dins la carpeta de treball.
- Triau si voleu un fons de pàgina i feis els darrers retocs al document web que podeu ja guardar a la mateixa carpeta amb el nom de Index.html